r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Debat: De waarde van het auteursrecht, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 10 oktober 2019 16:30
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen C.N. (Niels) van den Berge, J.P. (Peter) Kwint e.a.
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort

De Platform Makers organiseert een debat onder leiding van journalist Frénk van der Linden over de waarde van het auteursrecht. Er is een lancering van korte films en de presentatie van een publicatie.

Tijdens de bijeenkomst zullen twee korte voorlichtingsfilms en een publicatie over auteurs- en naburig recht gepresenteerd worden. Daarnaast organiseert Platform Makers een debat met zowel makers, producenten als politici onder leiding van journalist Frénk van der Linden. Onder meer de Kamerleden Peter Kwint (SP), Niels van den Berge (GroenLinks) zullen daarbij aanwezig zijn.

Het inkomen van makers en werkenden in de cultuur staat hoog op de politieke agenda. Het feit dat in de culturele sector sprake is van zeer scheve arbeidsverhoudingen wordt breed als een probleem ervaren, binnen de Tweede Kamer en binnen het kabinet. Het auteurs- en naburig recht is voor auteurs en artiesten essentieel voor het verkrijgen van inkomen, maar lijkt daarbij soms onderbelicht. Onbekend maakt onbemind: tijd daarom om de dagelijkse werking en het belang van het auteurs- en naburig recht beter kenbaar te maken. Voor een eerlijk inkomen voor makers en voor een goed functionerende cultuursector.

Ook de zaal heeft gelegenheid tot inbreng. Dus kom 10 oktober naar Nieuwspoort en laat je stem horen!

Programma o.l.v. Frénk van der Linden, journalist:

  • presentatie boekje en
  • lancering korte films “De Waarde van het auteursrecht, wees er zuinig op”
  • debat: de praktijk & beleid

Deelnemers:

Eric Brinkhorst (fotojournalist)

Esmé Lammers (regisseur)

Britt van Uem (freelance journalist)

Monique van de Ven (actrice)

Martijn David (algemeen secretaris Groep Algemene Uitgevers (GAU))

Peter Kwint (Tweede Kamerlid SP)

Niels van den Berge (Tweede Kamerlid Groen Links)

Pim van Klink (cultuureconoom)

Erwin Angad-Gaur (voorzitter Platform Makers)

Aanmelden: info@platformmakers.nl

10 oktober 2019 om 16.30 uur (inloop 16.00 uur) tot 18.00 uur - aansluitend borrel


Inhoud

1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...

Terug naar boven