r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

‘Clean energy for EU islands’ forum, Split

Split, Kroatië
datum 20 november 2019 - 22 november 2019
plaats Split, Hvar, Kroatië
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 20/11/2019

End date : 22/11/2019

Where:

Split and Hvar, Croatia

European Commission,

Energy, environment and climate, EU regional and urban development,

  • Events/Conf/Fairs

The ‘Clean energy for EU islands’ initiative was launched in May 2017 and provides a long-term framework to help islands generate their own sustainable, low-cost energy.

The 4th ‘Clean energy for EU islands’ forum takes place in Croatia and will start with a political event and then continue with interactive workshops and a technology fair.

Social media: #CE4AEUislands, #CleanEnergyIslands

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven