r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Hoorzittingen woensdag: kandidaat-commissarissen Reynders, Dalli, Ferreira, Goulard en Lenarčič

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op dinsdag 1 oktober 2019.

Op woensdag 2 oktober onderzoeken EP-leden tijdens een hoorzitting of Didier Reynders en 4 andere kandidaten geschikt zijn voor hun rol.

Op woensdag 2 oktober verschijnen vijf kandidaat-commissarissen voor de parlementaire commissies van het Europees Parlement. Belgisch vicepremier Didier Reynders (MR) komt als eerste aan de beurt om 9.00 uur. Later verschijnen ook Helena Dalli (Malta), Sylvie Goulard (Frankrijk), Elisa Ferreira (Portugal) en Janez Lenarčič (Slovenië) voor de leden van het Parlement om aan te tonen dat ze geschikt zijn voor hun toegewezen portefeuille.

Voordat Didier Reynders als commissaris van Justitie aan de slag kan, onderzoeken EP-leden of hij geschikt is voor de portefeuille van de rechtstaat. Reynders zal beoordeeld worden door de parlementaire commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken en de commissie juridische zaken.

Voordat het Europees Parlement over de nieuwe Europese Commissie onder leiding van Ursula von der Leyen kan stemmen, beoordelen de EP-commissies over de bekwaamheid van alle kandidaat-commissarissen.

Als alles goed gaat, volgt hij op 1 november voormalig commissaris van Justitie Vera Jourová op. In deze rol zal hij verantwoordelijk zijn voor burgerlijke vrijheden, justitie, binnenlandse zaken en juridische zaken.

Alle kandidaten zijn uitgenodigd voor een drie uur durende hoorzitting met de parlementaire commissie (of, in sommige gevallen, commissies) die bevoegd zijn voor de betreffende portefeuille. Deze hoorzittingen kunnen via live web streaming worden gevolgd en vinden plaats tussen maandag 30 september en dinsdag 8 oktober.

description Justitie

Helena Dalli (Malta)

description Gelijkheid

Sylvie Goulard (Frankrijk)

description Interne markt

Elisa Ferreira (Portugal)

description Cohesie en hervormingen

Janez Lenarčič (Slovenië)

description Crisisbeheer

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20190926STO62266


Delen

Terug naar boven