r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Aantal doden migrantenboot Marokko stijgt

maandag 30 september 2019, 20:37
boot met vluchtelingen © Europese Unie 2015, Europees Parlement

CASABLANCA (ANP/AFP) - Het aantal doden na het zinken van een rubberboot met Marokkaanse migranten zaterdag voor de kust van de Marokkaanse stad Casablanca is gestegen naar twaalf. De lokale autoriteiten meldden dat zij maandag nog vijf lichamen hadden gevonden. De boot was op weg naar Spanje.

Zeven lichamen werden zaterdag enkele uren na het zinken van de boot gevonden. Drie schipbreukelingen werden levend uit het water gehaald. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen op de boot zaten.

Steeds meer migranten proberen vanuit Marokko het Spaanse vasteland te bereiken. De autoriteiten zeggen dat alleen al dit jaar zeker 57.000 migranten zijn tegengehouden die de oversteek naar Spanje waagden. Wel weten steeds minder mensen de Spaanse kust te bereiken. Tot 18 september van dit jaar kwamen bijna 17.000 migranten aan bij de Spaanse kust, terwijl het in diezelfde periode vorig jaar nog ging om 34.000 mensen.

De Spaanse regering betaalt Marokko ruim 32 miljoen euro voor de bestrijding van illegale migratie. De Europese Unie stelt 140 miljoen euro beschikbaar.

Terug naar boven