r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Actualiteitendebat ‘Weer een begrotingsoverschot: bulkt Nederland van het geld?’, Den Haag

MI logo
datum 2 oktober 2019 17:15
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen M.J. (Martin) van Rooijen, F.Ch. (Francine) Giskes, J.P. (Joris) Backer, W.D. (Wimar) Bolhuis, E. (Eva) Kuit e.a.
organisatie Montesquieu Instituut (MI)

Volgend jaar verwacht de regering opnieuw een begrotingsoverschot te realiseren, voor het vijfde jaar op rij. De laatste keer dat dit gebeurde was in de jaren '50. Ook zijn de rentelasten op de staatsschuld het laagste in ruim 200 jaar. Tijdens de crisis maakte men zich nog grote zorgen over de overheidsfinanciën. Was dit terecht? Wat is er in de afgelopen jaren veranderd? Wat gebeurt er met die overschotten? En wat merkt de burger van dit alles?

Inleiding door Wimar Bolhuis, universitair docent economie aan de Universiteit Leiden.

Martin van Rooijen, Eerste Kamerlid voor 50PLUS en Joris Backer, Eerste Kamerlid voor D66, nemen deel als panellid. Eva Kuit zal modereren.

Praktische informatie:

Datum: woensdag 2 oktober 2019 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Democratie in Debat Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.


Inhoud

1.

Montesquieu Instituut (MI)

Het Montesquieu Instituut is een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijsinstituut op het snijvlak van democratie, politiek en parlementaire besluitvorming in Nederland én Europa.

Het instituut werkt samen met andere wetenschappelijke instellingen in Nederland en Europa en streeft ernaar om de beschikbare kennis op dit terrein tijdig en hanteerbaar onder handbereik van ambtenaren, bestuurders, journalisten, politici, wetenschappers én belangstellende burgers te brengen.

2.

Meer over...

Terug naar boven