r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Boekpresentatie ‘De canon van het sociaal-liberalisme’, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 oktober 2019
plaats Den Haag
aanwezigen S. (Salima) Belhaj, H. (Hans) Goslinga e.a.
organisatie Mr. Hans van Mierlo Stichting (VMS)

Op donderdag 17 oktober vindt de boekpresentatie van 'De canon van het sociaal-liberalisme' van Coen Brummer en Daniël Boomsma plaats.

‘Wij beleven nu de geboorteweeën van eene nieuwe aera van het liberalisme. […] Het aanvatten van nieuwe groote problemen wordt een eisch van zelfbehoud.’ - Samuel van Houten aan Nicolaas Pierson, 29 november 1868.

.

Vandaag de dag is het sociaal-liberalisme een brede politieke stroming met veel maatschappelijke invloed. Niet alleen D66 noemt zich sociaal-liberaal, maar ook Femke Halsema en Mark Rutte hebben opzichtig geflirt met het etiket. Van het algemeen kiesrecht tot de moderne verzorgingsstaat: sociaal-liberalen stonden aan de basis van vele revoluties in de Nederlandse politiek. Altijd met het doel om vrijheid mogelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen.

Op donderdag 17 oktober vindt de boekpresentatie van ‘De canon van het sociaal-liberalisme’ plaats. In dit boek wordt voor het eerst de rijke geschiedenis van deze stroming beschreven. Aan bod komen sociaal-liberalistische acties die zijn ondernomen in de politiek: van het Kinderwetje van Houten tot aan de invoering van het vrouwenkiesrecht.

Programma:

19:30-20:00 uur: Inloop

‘De geboorte van het sociaal-liberalisme’ door Coen Brummer

‘D66 en sociaal-liberalisme’ door Daniël Boomsma

Overhandiging eerste exemplaar aan historicus en Trouw-columnist Hans Goslinga en Tweede Kamerlid Salima Belhaj (D66). Goslinga en Belhaj zullen een korte reactie geven.

Na afloop vindt er een borrel plaats.


1.

Meer over...

Terug naar boven