r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Gert-Jan Segers en Klaas Dijkhoff in debat over artikel 23, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 23 september 2019 19:15
plaats Den Haag
locatie Edith College, Louis Couperusplein 33 Gert-Jan Segers en Klaas Dijkhoff in debat over artikel 23 Toon locatie
aanwezigen P.G. (Pieter-Gerrit) Kroeger, K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff, G.J.M. (Gert-Jan) Segers e.a.
organisatie ChristenUnie (CU)

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff kruisen binnenkort publiek de degens over onderwijsvrijheid. Dijkhoff zette eerder in een discussiestuk vraagtekens bij de houdbaarheid van het veelbesproken artikel 23. Volgens Segers zoekt Dijkhoff daarmee ‘ruzie met de verkeerde mensen’. Op 23 september gaan de beide coalitieleiders met elkaar in debat.

De VVD-themanetwerken Onderwijs, Justitie & Veiligheid en het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie organiseren het debat.

Beschermen, niet afschaffen

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: “De vrijheid van onderwijs geeft iedereen de vrijheid om de school te kiezen die bij hen past. Geen enkele vrijheid is onbegrensd en dus moet misbruik van die vrijheid worden aangepakt. Maar vrijheid bescherm je niet door die af te schaffen.”

Dijkhoff en Segers gaan in het debat onder meer in op de controle van de overheid op scholen, de positie van religie in de samenleving en burgerschapsvorming in openbaar en bijzonder onderwijs.

Historicus Pieter-Gerrit Kroeger trapt de avond af met een inleiding over de geschiedenis van artikel 23. Het debat, dat plaatsvindt in Den Haag, wordt geleid door auteur Naema Tahir.

Praktische informatie

  • • 
    Datum en tijd: maandag 23 september, inloop vanaf 18:45 uur, start om 19:15 uur
  • • 
    Locatie: Edith Stein College, Louis Couperusplein 33 te Den Haag

Inhoud

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2017 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...

Terug naar boven