r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Schuldigen van onschuldigen onderscheiden met geheugendetectie - Universiteit van Amsterdam

datum 6 september 2019 14:00
plaats Amsterdam
organisatie Universiteit van Amsterdam (UvA)

Op correcte wijze de ware dader van onschuldige verdachten onderscheiden vormt de grondslag van deugdzame rechtsspraak. Om te beoordelen of een verdachte betrokken is geweest bij een misdaad, zou je kunnen achterhalen of de verdachte over daderkennis beschikt.

 

Datum

6 september 2019

Tijd

14:00

Locatie

Agnietenkapel

Geheugendetectietechnieken hebben als doel om vast te stellen of iemand specifieke details van een misdaad herkent. Talrijke wetenschappelijke experimenten hebben de betrouwbaarheid van geheugendetectie bevestigd. Linda Geven onderzoekt de externe validiteit van geheugendetectie. In hoeverre zijn de bestaande wetenschappelijke resultaten eigenlijk te generaliseren naar de praktijk? Geven kijkt specifiek naar de impact van factoren die verschillen tussen de artificiële onderzoeksomgeving en de realistische forensische context. Kunnen geheugendetectietests accuraat tussen schuldige en onschuldige verdachten differentiëren en daarmee foutieve veroordelingen voorkomen?

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. L.M. Geven: Extending the Scope of Concealed Information Detection. Promotoren zijn dr. B.J. Verschuere en prof. dr. G. Ben-Shakhar (Ha’Universita Ha’Ivrit Bi’Yerushalim). Copromotor is prof. dr. M. Kindt.

Toegang

Deelname vrij

Download de samenvatting

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231

1012 EZ Amsterdam


Terug naar boven