r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Actualiteitendebat: Diversiteit in de politiek, Den Haag

MI logo
datum 4 september 2019 17:15
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen E. (Eva) Kuit, J.W. (Julia) Wouters, A. (Alice) Odé e.a.
organisatie Montesquieu Instituut (MI)

Het diversiteitsdebat is volop gaande. Organisaties die positieve discriminatie willen gebruiken om meer vrouwen en mensen uit minderheidsgroepen aan te nemen, krijgen zowel lof als kritiek. Hoe zit dit in de politiek? Maken politieke partijen actief werk van diversiteit?

Moet diversiteit in de politiek überhaupt gestimuleerd worden, of ontstaat het vanzelf? En heeft het een meerwaarde of is het vooral een modewoord?

Alice Odé, projectleider van Diversiteit in Bedrijf, leidt het debat in en is panellid. Julia Wouters, adviseur en auteur van het boek 'De Zijkant van de Macht', en Piet Adema, voorzitter van de ChristenUnie, nemen ook deel aan het panel. Eva Kuit zal modereren. Meer informatie over de sprekers volgt nog.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.


Delen

Inhoud

1.

Montesquieu Instituut (MI)

Het Montesquieu Instituut is een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijsinstituut op het snijvlak van democratie, politiek en parlementaire besluitvorming in Nederland én Europa.

Het instituut werkt samen met andere wetenschappelijke instellingen in Nederland en Europa en streeft ernaar om de beschikbare kennis op dit terrein tijdig en hanteerbaar onder handbereik van ambtenaren, bestuurders, journalisten, politici, wetenschappers én belangstellende burgers te brengen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven