r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Prioriteiten van de EP-fractie: Renew Europe

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 19 augustus 2019.

De nieuwe fractie Renew Europe is de op twee na grootste fractie in het huidige Europees Parlement.

Tijdens de Europese verkiezingen van mei dit jaar zijn meer dan tweehonderd miljoen Europeanen naar de stembus gegaan om de parlementsleden te kiezen die hen de komende vijf jaar in het Europees Parlement zullen vertegenwoordigen. Deze leden zijn op basis van hun politieke gezindheid in zeven fracties ondergebracht. Bekijk de videoreeks om meer over de prioriteiten van de fracties te weten te komen.

Access to video: Video

(Duur van de video:01:12)

Het centrumliberale Renew Europe (RE) is tijdens de huidige, negende zittingsperiode van het Parlement opgericht als opvolger van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE). De nieuwe fractie heeft 108 zetels in het Europees Parlement en is daarmee de op twee na grootste fractie in het Parlement. De leden van RE vertegenwoordigen in totaal 22 EU-landen.

Voormalig premier van Roemenië Dacian Cioloș werd in juni 2019 verkozen tot voorzitter van de fractie. Dit is zijn eerste termijn als lid van het Europees Parlement.

Deze pro-Europese fractie richt zich sterk op de behoeften van de burger en spant zich in om Uniebrede oplossingen te vinden voor problemen in Europa.

Twee van de veertien ondervoorzitters van het Europees Parlement en drie van de twintig voorzitters van de parlementaire commissies zijn leden van RE.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20190712STO56959


Terug naar boven