r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

All-Atlantic Ocean research forum, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 februari 2020 - 7 februari 2020
plaats Brussel, België
locatie Brussels, Belgium Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 06/02/2020

End date : 07/02/2020

Where:

Brussels, Belgium

European Commission,

EU regional and urban development, Research and innovation,

  • Events/Conf/Fairs

The All-Atlantic Ocean research forum will gather political and community leaders, researchers, industry, youth ambassadors and, inspirational speakers from along and across the Atlantic, from the Arctic to Antarctica, to showcase the results of cooperation and their impact on the citizens living on the shores of the Atlantic.

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven