r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kramp-Karrenbauer nieuwe defensieminister

dinsdag 16 juli 2019, 22:07

BERLIJN (ANP/DPA) - Annegret Kramp-Karrenbauer wordt de nieuwe minister van Defensie in Duitsland. De leider van de CDU volgt in die functie haar partijgenote Ursula von der Leyen op. Het bestuur van de christendemocraten bevestigde die verrassende benoeming dinsdagavond aan het Duitse persbureau DPA.

Von der Leyen werd dinsdagavond door het Europees parlement gekozen als voorzitter van de Europese Commissie. Algemeen aangenomen werd dat Jens Spahn, nu minister van Volksgezondheid, binnen het kabinet van bondskanselier

Angela Merkel zou doorschuiven naar Defensie.

Spahn wilde vorig jaar voorzitter worden van de CDU maar legde het af tegen Kramp-Karrenbauer (56). Deze zei bij die gelegenheid niet beschikbaar te zijn voor een kabinetsfunctie om zich volledig te kunnen concentreren op het leiden van de Duitse Christendemocratische Unie.

Von der Leyen verklaarde maandag direct te zullen opstappen als minister zodra ze in Straatsburg groen licht had gekregen van de Europarlementariërs. Merkel, die Kramp-Karrenbauer zeer geschikt acht om haar op te volgen als bondskanselier, liet weten dat een belangrijke post als Defensie zo snel mogelijk weer bezet zou worden.

Terug naar boven