r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Urgent appeal for a nuclear weapon free world, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 november 2019 13:00 - 18:00
plaats Den Haag
locatie Vredespaleis, Den Haag Toon locatie
aanwezigen S.A. (Stef) Blok, M.Th.W. (Mary) Robinson e.a.
organisatie Instituut Clingendael

Dit event wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorg en Vredesvraagstukken (NVMP) in het Vredespaleis te Den Haag, gesteund door onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een van de sprekers is Research Fellow, Sico van der Meer. Ga voor tickets naar de website.

Wake up call

Deze middag is bedoeld als wake up call, gezien de grote actuele gevaren: Noord-Korea versus de VS, India versus Pakistan, INF en het Iran-akkoord opgezegd, een nieuwe wapenwedloop tussen de VS en Rusland, de vergeleken met de Koude Oorlog sowieso al gevaarlijker en instabielere situatie, met vijftienduizend kernwapens in negen landen waarvan duizenden op scherp, met een steeds grotere kans op een (on)bedoelde kernoorlog. Ook is het een wake up call om in actie te komen voor de enige fundamentele oplossing: eliminatie van alle kernwapens, conform Artikel VI van het door vrijwel alle landen getekende Non-Proliferatie Verdrag (1970) - in 2020 eveneens vijftig jaar oud.

Sprekers

Minister Stef Blok zal de conferentie openen, gevolgd door Izumi Nakamitsu, Under-Secretary-General van de VN, tevens High Representative for Disarmament. Ook zullen spreken: Mary Robinson, voormalig president van Ierland, nu voorzitter van The Elders, independent global leaders working together for peace and human rights, Jon Wolfsthal, Director Nuclear Crisis Group (werkte vijf jaar onder Obama in het Witte Huis aan nuclear disarmament), Peter Maurer (ov) President of the International Committee of the Red Cross (ICRC) en Sergey Batsanov, vanaf de Sovjettijd betrokken bij nucleaire ontwapening. Uit Nederland spreken o.a. Susi Snyder (PAX/ICAN) en Sico van der Meer (Instituut Clingendael). De voertaal is Engels.

De toegangsprijs is € 75 (studenten € 25). Meer informatie en tickets vind je hier.


1.

Instituut Clingendael

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ is een kennisplatform met als doel kennis en inzicht over internationale betrekkingen te bevorderen en het publiek debat over internationale onderwerpen te stimuleren.

Instituut Clingendael is een denktank en een opleidingsinstituut voor diplomaten. Het Instituut identificeert en analyseert opkomende politieke en sociale ontwikkelingen voor een breed spectrum van doelgroepen door middel van onderzoek, opleidingen en via de platformfunctie. Clingendael adviseert daarnaast overheid, parlement, sociale organisaties en de private sector. Het Instituut verzorgt tevens het maandelijkse online Clingendael Magazine Internationale Spectator.

2.

Meer over...

Terug naar boven