r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Hoogtepunten eerste plenaire sessie: Voorzittersverkiezing en vorming van commissies

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2019.

Tijdens de eerste plenaire sessie van het 9e Europees Parlement op 2-4 juli werd David-Maria Sassoli verkozen tot voorzitter. De samenstelling van de parlementaire commissies werd bekend.

De Italiaanse sociaal-democraat David-Maria Sassoli werd op woensdag 2 juli verkozen tot voorzitter van het Europees Parlement. Sassoli zal deze taak vervullen voor tweeënhalf jaar, oftewel voor de helft van de termijn van het 9e Europees Parlement.

Access to video: Hoogtepunten plenaire sessie

Access to video: David-Maria Sassoli

De leden verkozen ook de veertien vicevoorzitters en vijf questoren. Samen met de met de voorzitter vormen zij het voltallige Bureau van het Parlement.

Daarnaast heeft het Parlement ook besloten over het aantal leden per parlementaire commissie: van 25 in de commissie voor juridische zaken tot 76 in de commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid. Inmiddels hebben de zeven politieke fracties en niet-ingeschreven leden van het Parlement bepaald welk lid in welke commissie zit.

Donderdag debatteerden de Parlementsleden over de resultaten van de EU-topconferenties die in juni en juli hebben plaatsgevonden.

Meer informatie


Terug naar boven