r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Security Research Event 2019, Helsinki

De Luteraanse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein
datum 6 november 2019 11:00 - 7 november 2019
plaats Helsinki, Finland
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

This event brings together authorities, industry representatives and research bodies to discuss topical challenges facing EU security research. The topics addressed include border management, terrorism, hybrid threats to internal security, and artificial intelligence. In addition to panel debates and keynote speeches, the event features a project showcase session where security research projects funded under various EU schemes present their results. The event is funded by the Ministry of the Interior and the EU Commission.

Organiser: Ministry of the Interior; DG Migration and Home Affairs

Contact: [email protected]


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland was onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen waren onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven