r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

HOPE Study Tour to Finland - Digital Health: Virtual Hospital, Helsinki

De Luteraanse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein
datum 24 september 2019 - 25 september 2019
plaats Helsinki, Finland
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

The HOPE Study Tour to Finland (Digital Health: Virtual Hospital) offers participants an opportunity to learn more about the wellbeing economy and digital healthcare in Finland. The tour includes a presentation of the virtual hospital, a joint project between the university hospitals in Finland, and a site visit to the New Children’s Hospital.

Organiser: European Hospital and Healthcare Federation (HOPE), in cooperation with the Association of Finnish Local and Regional Authorities

Contact: [email protected]


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland is onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven