r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Annual Meeting of Conference of Regional and Local Authorities for the Eastern Partnership (CORLEAP)

Kalender
datum 12 september 2019
locatie Elsewhere in Finland Toon locatie
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

The annual meeting of the Conference of the Regional and Local Authorities for the Eastern Partnership (CORLEAP) will focus on how cities and regions can contribute to the EU's Eastern Partnership. Building the administrative capacity of local and regional authorities in the Eastern Partnership countries (Armenia, Azerbaidzhan, Belarus, Georgia, Moldova and Ukraine) and promoting people-to-people contacts across borders are among the topics to be discussed on Thursday 12 September.

Organiser: CORLEAP


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland is onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven