r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Embassy Festival in the Hague, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 7 september 2019
plaats Rotterdam
locatie Elsewhere in Europe Toon locatie
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

The Finnish Embassy in the Hague will participate in the International Market of the Embassy Festival together with the Finnish Seamen´s Mission in Rotterdam. Finland’s stand will offer information about Finland and Finland’s Presidency of the Council of the EU. Finnish food will be available. Santa Claus with his wife will also be present. Onstage performance by a local Finnish artist (tbc).


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland was onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen waren onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven