r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Exhibition - Fused with Nature, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 juli 2019 - 30 september 2019
plaats Brussel, België
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

The Fused with Nature exhibition, to be inaugurated in the Tournay-Solvay Park, will feature an environmental artwork by the Finnish visual artist Antti Laitinen, co-created with students from the LUCA School for Arts in Brussels. Anyone visiting the park is welcomed to participate in the creation of this artwork. Laitinen's video installation on his three nature performances -Marionette, Tree Reconstruction, and Fall and Rise - will be on view at the Villa Blanche within the Park.

This year, the exhibition will be co-organised with the Embassy of Finland, Brussels, and the Finnish Cultural Institute for the Benelux.


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland is onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven