r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

WILD WILD WOOD - Interactive exhibition from Finland, Berlijn

Berlijn Slot Charlottenburg
© Anton Bussemaker
datum 3 juli 2019 - 29 september 2019
plaats Berlijn, Duitsland
locatie Elsewhere in Europe Toon locatie
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

The interactive WILD WILD WOOD exhibition invites guests of all ages to give vent to their creativity as they work with wooden materials. The exhibition is realised by the Finnish science centre Heureka, known internationally for its high-quality science exhibitions. WILD WILD WOOD will kick off the Finnish Presidency of the Council of the EU in Berlin.

Location: The Pan-Nordic Building (“Felleshus”) of the Nordic Embassies in Berlin, Rauchstrasse 1, 10787 Berlin, Germany


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland is onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven