r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

European Union Military Committee (EUMC) Away Days, Helsinki

De Luteraanse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein
datum 9 september 2019
plaats Helsinki, Finland
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

An informal EUMC meeting will convene in Helsinki during 9-11 September on invitation by Finland’s Chief of Defence. On this occasion, the representatives of chiefs of defence of EU countries’ armed forces will also hear about the themes prioritised by the Finnish Presidency. In the margins of the meeting, there will be a thematic seminar on the role of digitalisation and artificial intelligence in the defence sector. Invitations will go out to experts from EU countries.

artificial intelligence

defence

digitalisation


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland was onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen waren onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven