r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EUMC Working Group Away Days, Helsinki

De Luteraanse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein
datum 8 oktober 2019 - 10 oktober 2019
plaats Helsinki, Finland
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

The informal meeting of the EUMC working group will take place in Helsinki on invitation by the Deputy Chief of Staff, Strategy, of the Finnish Defence Forces. The representatives of member states and EU institutions will also be introduced to the Finnish Defence Forces and the themes prioritised in the defence field during Finland’s Presidency, such as digitalisation, AI and response to hybrid threats.

defence


1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervult Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgt hiermee Roemenië op. Finland is voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sluiten aan bij de gemeenschappelijke doelen van een zogenoemde trojka, die Finland samen met Roemenië en Kroatië vormt. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven