r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Athena Away Days and informal meeting of the Politico-Military Group (PMG), Helsinki

De Luteraanse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein
datum 16 september 2019
plaats Helsinki, Finland
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

An informal PMG meeting to address the implementation of the EU’s current defence agenda. The PMG is concerned with the defence policy considerations of cooperation on external security and defence within the EU, including concepts, capabilities and operations. Finland will not chair the meeting; the agenda will be set in collaboration with the European External Action Service (EEAS).

The Athena Special Committee handles the financing of common costs relating to EU military operations. Finland being the chairman of the Committee, a current theme prioritised by Finland will be raised on the agenda.

defence


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland is onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven