r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Informal Workshop on Global Environmental Issues, Helsinki

De Luteraanse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein
datum 12 september 2019 - 13 september 2019
plaats Helsinki, Finland
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

The Finnish Presidency team of the Working Party on International Environmental Issues (Global) of the Council of the European Union organizes an informal workshop on global environmental issues, to be held 12 - 13 September in Helsinki, Finland.

The meeting will consist of a workshop on the strengthening of UNEP and UNEA in the context of broader international environmental governance as well as of an informal WPIEI (Global) meeting. The workshop is aimed to support the EU preparations to the Annual Subcommittee of the UNEP Committee of Permanent Representatives, taking place in Nairobi on 7 - 11 October.

innovations

sustainable consumption


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland is onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven