r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Meetings of the Network of Territorial Cohesion Contact Points (NTCCP) and the Urban Development Group (UDG), Helsinki

De Luteraanse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein
datum 11 september 2019 - 12 september 2019
plaats Helsinki, Finland
locatie Helsinki Toon locatie
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

The aim of the expert meeting is to prepare for the meeting of directors-general on 16-17 October 2019. In terms of territorial cohesion, the goal is to prepare a reform of the EU Territorial Agenda 2020 that was agreed in 2011. As for urban policy, the meeting will prepare the implementation of the Urban Agenda for the EU that was launched in 2015 by EU ministers responsible for urban matters. In addition, possible topics include the EU’s development tools for regions and cities as part of the regulation proposals for cohesion policy. Finland’s national theme for the meeting is digital innovations in cities. The meeting is organised by the Ministry of Economic Affairs and Employment and the Ministry of the Environment.

digitalisation

regional cooperation

urban policy


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland is onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen zijn onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven