r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

High-Level Group on Gender Mainstreaming, Helsinki

De Luteraanse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein
datum 2 september 2019
plaats Helsinki, Finland
organisatie Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

The meeting brings together representatives of the European Commission and representatives responsible for gender mainstreaming at national level to discuss topical issues of gender policy in the EU. The group supports the Commission and the Council presidencies in highlighting issues and priorities relating to gender equality. Finland will continue the discussion begun during the Austrian Presidency on strengthening gender policy in the EU particularly from the perspective of gender mainstreaming.


Inhoud

1.

Fins voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2019 (Fins voorzitterschap)

Van 1 juli tot en met 31 december 2019 vervulde Finland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Finland volgde hiermee Roemenië op. Finland was voor de tweede keer voorzitter van de Raad; de eerste keer was in juli t/m december 2006.

Finland was onderdeel van het zogenoemde trojka met Roemenië en Kroatië. De prioriteiten van het Fins voorzitterschap sloten aan bij de gemeenschappelijke doelen van deze trojka. Die doelen waren onder meer gericht op het versterken van het vertrouwen van burgers in de EU, een toekomstgericht klimaatbeleid en het versterken van de rol van de EU op het wereldtoneel.

2.

Meer over...

Terug naar boven