r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Annual meeting of EU accessible cities, Breda

Breda, Nederland
© Anton Bussemaker
datum 20 september 2019
plaats Breda
locatie Breda, Netherlands Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 20/09/2019

End date : 20/09/2019

Where:

Breda, Netherlands

European Commission,

Business, EU regional and urban development, Research and innovation,

  • Events/Conf/Fairs

Representatives from winning cities of the Access City Award (ACA) are meeting to exchange best practices and provide mutual inspiration on accessible tourism.

This year’s theme will be accessible tourism. EU’s most accessible cities will have the opportunity to exchange best practices and provide mutual inspiration, to improve inclusion for persons with disabilities and elderly people.

The 1st annual meeting of the ACA network was launched in 2018 in the city of Lyon, winner of the ACA 2018.

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven