r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

European vocational skills week 2019, Helsinki

De Luteraanse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein
datum 14 oktober 2019 - 18 oktober 2019
plaats Helsinki, Finland
locatie Helsinki, Finland Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 14/10/2019

End date : 18/10/2019

Where:

Helsinki, Finland

European Commission,

Culture, education and youth, Employment and social rights,

  • Events/Conf/Fairs

The theme of this 4th edition of the European vocational skills week will be ‘Vocational education and training (VET) for all - Skills for life’.

The European Vocational Skills Week exists to highlight excellence in VET, showing that VET can be as good a route to a quality career and life as any other learning pathway.

Social media: #DiscoverYourTalent; #EUVocationalSkills

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven