r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Laatste nieuws: 

Presentatie memoires VVD-politicus Rudolf de Korte - besloten bijeenkomst, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen

Voorafgaand aan de boekpresentatie van 'Vrijheid in Gemeenschap' door Rudolf de Korte overhandigt de schrijver een eerste exemplaar van zijn boek aan VVD-leider en premier Mark Rutte. Tijdens de presentatie zal Frits Korthals Altes, minister van Staat en minister van Justitie in de eerste twee kabinetten Lubbers, een korte inleiding houden.

Rudolf de Korte was ruim vijfentwintig jaar actief in de voorhoede van de VVD. Vanaf het begin van de jaren ’70 trad hij achtereenvolgens op als landelijk campagneleider en Tweede Kamerlid. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan het financieel-economisch herstelbeleid van de jaren ’80 en werd minister, tevens vicepremier in de twee CDA-VVD-kabinetten onder Ruud Lubbers. In Vrijheid in gemeenschap beschrijft hij deze markante episodes van de Nederlandse politiek en de bijdragen die de VVD hierin leverde aan de welvaartsontwikkeling van ons land. In de laatste jaren van zijn loopbaan was De Korte vicepresident van de Europese Investeringsbank en voorzitter van het Dutch Securities Institute. In die laatste functie trad hij op als waakhond en promotor van de integriteit van beurshandelaren.

VRIJHEID IN GEMEENSCHAP (Uitgeverij Aspekt) is vanaf 28 juni 2019 verkrijgbaar in de boekhandel.

De bijeenkomst is besloten. Nadere informatie bij: Theo Korthals Altes (theokaltes@gmail.com) - 06 300 52 814


Inhoud

1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...

Terug naar boven