r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

NGIZ ZUID | NGIZ-lezing Europa heeft gekozen, wat nu? | 20 juni, Eindhoven

Eindhoven, station
wikimedia/Patrick Dolmans
datum 20 juni 2019
plaats Eindhoven
organisatie Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Op 23 mei mochten we naar de stembus voor de Europese verkiezingen. De uitslag is inmiddels bekend. Maar er blijft nog veel onduidelijk. Wat te denken van de mogelijkheid dat de populistische partijen voor het eerst een verenigd front vormen? En blijft het Hongaarse Fidesz lid van de Europese Volkspartij? Wat gebeurt er na een Britse Brexit, als het al zo ver komt? Dan is er nog de invulling van de topposities in de EU. De dynamiek hiervan wordt grotendeels bepaald door de verhoudingen tussen het Parlement, de

Commissie en de Raad van regeringsleiders van de EU-staten. De lezing van Adriaan Nunes biedt inzicht in het politieke steekspel dat direct na de verkiezingen is begonnen.

Adriaan Nunes is verbonden aan het Instituut Clingendael als junior onderzoeker bij de EU-unit en als redacteur van Clingendael Spectator. Hij is tevens bestuurslid van het NGIZ.

Adriaan studeerde politicologie en geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Nunes is een van de auteurs van het onlangs verschenen Rapport Weinig empathisch, wel effectief over de Nederlandse belangenbehartiging in de Europese Unie.

Bent u geïnteresseerd deze lezing bij te wonen, graag aanmelden bij Het Academisch Genootschap.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 20 juni a.s., aanvang 20.00 uur.


Inhoud

1.

Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Sinds 1945 bestaat er een Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) dat onder meer via lezingen en debatten zo veel mogelijk mensen informatie wil geven over internationale aangelegenheden.

Het NGIZ werkt samen met andere organisaties op het gebied van internationale betrekkingen, stimuleert wetenschappelijk onderzoek door vestiging van (drie) bijzondere leerstoelen en looft een prijs uit voor universitair onderzoek naar internationale onderwerpen.

2.

Meer over...

Terug naar boven