r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

ITEM Jaarconferentie | “Werken aan grensoverschrijdende samenwerking”, Enschede

Stadhuis aan de Langestraat in Enschede
datum 21 november 2019 10:30 - 22 november 2019 18:00
plaats Enschede
locatie 40-42 Wenninkgaarde, Wilminktheater Toon locatie
organisatie Universiteit Maastricht (UM)

“Bouwen aan grensoverschrijdende samenwerking”

Donderdag 21 en vrijdag 22 november 2019 | Enschede

Jubileum editie - 5 jaar ITEM

De tweedaagse ITEM-jaarconferentie 2019 wordt georganiseerd in samenwerking met de provincie Overijssel en heeft als thema ‘Bouwen aan grensoverschrijdende samenwerking’ met op donderdag 21 november speciale aandacht voor ‘grensoverschrijdende zorg en veiligheid’.

Deze jubilieumeditie vindt plaats op een bijzondere locatie, namelijk in Enschede, de meest Duitse stad van Nederland.

Donderdag 21 november 2019 | 10.30- 17.00 | Wilmink Theater, Enschede

Grensoverschrijdende zorg en veiligheid’

Gedurende deze inspirerende dag vol best practices op het gebied van grensoverschrijdende zorg en veiligheid langs de Nederlandse grens worden ook mogelijke oplossingsrichtingen voor knelpunten besproken en aangereikt. Projecten op het gebied van grensoverschrijdende zorg en veiligheid die besproken worden zijn bijvoorbeeld; Euregio Maas-Rijn incidentenbestrijding en crisismanagement/EMRIC, EURIEC en een Euregionaal Kinderchirurgisch centrum. Ook best practices uit andere Europese landen komen aan bod, zoals medical emergency services in de Pyreneeën en cross border health cooperation in Oostenrijk. Klik hier voor het gedetailleerde programma.

Vrijdag 22 november 2019 | 10.30-18.00 | Grote Kerk, Enschede

‘Bouwen aan grensoverschrijdende samenwerking’

ITEM heeft veel grensoverschrijdende projecten gezien waarbij samenwerking, solidariteit en steun bijdragen aan het welzijn van een grensregio en zelfs letterlijk levens hebben gered (denk aan bv. EMRIC en PREpare). Dit soort projecten heeft steun nodig van de betrokken overheden, een goede structuur, goed ontwikkelde kennisplatforms om te functioneren en de nodige wettelijke of administratieve instrumenten om de werking van deze samenwerkingsprojecten te vergemakkelijken.

Het doel van deze tweede ITEM-conferentiedag is hieraan een bijdrage te leveren en grensoverschrijdende samenwerking en mobiliteit te stimuleren door middel van het bij elkaar brengen van partijen uit de wetenschap, de praktijk en het beleidsveld, door middel van het delen van grensoverschrijdende projecten maar bovenal door samen te werken aan een kennisplatform voor grensoverschrijdende samenwerking wat betreft kennisopbouw en kennisontsluiting.

ITEM viert deze jubileum editie (5e jaarconferentie) graag samen met u en heeft in samenwerking met de provincie Overijssel een gevarieerd programma voor u samengesteld. Klik hier voor het gedetailleerde programma.

Wij zien u graag in november in Enschede!

Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM in samenwerking met de Provincie Overijssel.

MELD U NU AAN VOOR DEZE BIJZONDERE JUBILEUM EDITIE


1.

Meer over...

Terug naar boven