r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EC President Jean-Claude JUNCKER in Zagreb, Croatia

Zagreb, Kroatië. Kroatisch Nationaal Theater
datum 6 juni 2019 - 7 juni 2019
plaats Zagreb, Dubrovnik, Kroatië
locatie Zagreb, Croatia Toon locatie
zender EbS+
aanwezigen J.C. (Jean-Claude) Juncker, (Andrej) Plenković e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

President Jean-Claude Juncker meets Andrej Plenković, Prime Minister of Croatia, for an informal working dinner, in Dubrovnik, Croatia.


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven