r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

ComeniusFestival, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 6 juni 2019 11:30 - 17:00
plaats Utrecht
locatie De se Stadsvrijheid, Sophialaan 1 Toon locatie
organisatie Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Het ComeniusNetwerk viert zijn eenjarig bestaan met het ComeniusFestival. Tijdens dit festival presenteren leden hun onderwijsvernieuwingen, organiseren de verschillende tracés bijeenkomsten en treden nieuwe leden toe tot het netwerk. De onderwerpen lopen uiteen van boundary crossing en aandacht voor inclusief onderwijs tot formatieve feedback.

Programma

Het festival begint met een lunch van 11.30-12.30 uur. Daarna volgt een plenair gedeelte waarbij we stilstaan bij de uitbreiding van het netwerk met nieuwe leden, afkomstig uit het Comeniusprogramma van het NRO en de Docent van het Jaar verkiezing van het ISO.

Van 13.00 tot 17.00 uur vinden inhoudelijke parallelle sessies plaats, onder andere rondom de thema’s inclusie, vorming van studenten, duurzaam docentschap en de verhouding hbo en wo. Daarnaast zullen leden hun inzichten en ervaringen te delen uit hun eigen onderwijsinnovatieprojecten.

Bekijk het blokkenschema (pdf).


Delen

Inhoud

1.

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Deze wetenschappelijke vereniging zet zich in voor de bevordering van de wetenschapsbeoefening in Nederland. Hierbij heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) verschillende taken. Zo houdt de KNAW zich bezig met advisering op het gebied van de wetenschapsbeoefening en met de beoordeling van de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek (peer review). Ook biedt het een forum voor de wetenschappelijke wereld en voor de bevordering van internationale wetenschappelijke samenwerking. Daarnaast is de KNAW een koepelorganisatie voor een groot aantal onderzoeksinstituten.

De KNAW richt zich op alle wetenschapsgebieden, die allen ondergebracht zijn bij een van de twee afdelingen die de KNAW kent: letterkunde en natuurkunde. Ieder jaar worden nieuwe wetenschappers voor het leven als lid benoemd op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW kent maximaal 220 gewone leden onder de vijfenzestig jaar, na die leeftijd wordt iemand rustend lid (met behoud van de rechten die een lid geniet). Het hoogste orgaan is de Algemene Leden Vergadering waarin de leden van de vereniging plaats nemen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven