r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Film & Debat: ‘The Uprising’, Den Haag

MI logo
datum 13 juni 2019 19:00
plaats Den Haag
locatie Spui 19 Toon locatie
aanwezigen J. (Jeltje) van Nieuwenhoven e.a.
organisatie Montesquieu Instituut (MI)

In de debatreeks Democratie in debat vertoont Filmhuis Den Haag op donderdag 13 juni in samenwerking met ProDemos, Montesquieu Instituut en Nieuwspoort de documentaire The Uprising.

De Film

In de documentaire The Uprising vertelt muzikant en activist Pravini Baboeram het verhaal van verzet tegen racisme in Europa door middel van muziek. Met commentaar en ervaringen van academici en activisten biedt de Hindostaanse singer-songwriter een dekoloniaal perspectief op de anti-racismebeweging in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

De sprekers

  • Pravini Baboeram, regisseur film
  • Fatima Faïd, raadslid Haagse Stadspartij en kandidaat-Kamerlid BIJ1.

Moderator: Jeltje van Nieuwenhoven

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 13 juni, 19.00 uur
  • Waar: Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
  • Toegang: Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Filmhuis Den Haag

Democratie in Debat

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.


Inhoud

1.

Montesquieu Instituut (MI)

Het Montesquieu Instituut is een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijsinstituut op het snijvlak van democratie, politiek en parlementaire besluitvorming in Nederland én Europa.

Het instituut werkt samen met andere wetenschappelijke instellingen in Nederland en Europa en streeft ernaar om de beschikbare kennis op dit terrein tijdig en hanteerbaar onder handbereik van ambtenaren, bestuurders, journalisten, politici, wetenschappers én belangstellende burgers te brengen.

2.

Meer over...

Terug naar boven