r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Official launch of the first European Boarder and Coast Guard Joint Operation in the Western Balkans, Tirana, Abania

Tirana, Albanië. Uitzicht over het Skanderbegplein.
datum 21 mei 2019 10:30
plaats Tirana, Albanië
zender EbS+
aanwezigen D. (Dimitris) Avramopoulos e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Program:

Opening speeches - Edi RAMA, Prime Minister of the Republic of Albania - Sandër LLESHAJ, Minister of Interior of the Republic of Albania - Dimitris AVRAMOPOULOS, Member of the EC in charge of Migration, Home Affairs and Citizenship - Fabrice LEGGERI, Executive Director, European Border and Coast Guard Agency, Frontex


1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'eurocommissarissen' genoemd. Elke eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 28 eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van eurocommissarissen. De eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven