r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Public Affairs Programma: Pakket Brussel en Den Haag

Universiteit Leiden - Faculty of Governance and Global Affairs (logo)
datum 7 oktober 2019 - 29 oktober 2019
plaats Den Haag
organisatie Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA)

Omschrijving

In dit pakket krijg je de kans om Brussel te ontdekken en zo meer zicht te krijgen op alle Europese activiteiten en de Brusselse agenda. Daarnaast proberen we je op basis van politicologische theorieën en inzichten uit het staatsrecht en de bestuurskunde meer grip te laten krijgen op de rol van de public affairs professional binnen het publieke bestel.

Module 1: Beïnvloeden van besluitvorming

Om effectief te kunnen beïnvloeden is gedegen kennis van besluitvormings- en beleidsprocessen van belang. In deze module gaan we in op de manier waarop beleid en wetgeving tot stand komt, zowel in de Nederlandse als Europese context. De invloed van Brussel op het beleid van de gemeenten, de provincies en het Rijk is de afgelopen jaren flink toegenomen. De bevoegdheden en de verantwoordelijkheden van diverse overheidsorganen en van de vele nationale en internationale adviesorganen komen eveneens aan bod.

Module 2: De Europese Arena in de praktijk

Deze module verblijven we gedeeltelijk in Brussel. Europese besluiten hebben gevolgen voor Nederland. Als Europese wet- en regelgeving eenmaal is vastgesteld, is hier op nationaal niveau weinig meer aan te veranderen. Het is dus van belang dat organisaties zich bewust zijn van de invloed van Brussel op hun werkterrein en dat je weet waar voor jou de mogelijkheden liggen voor beïnvloeding. Deze module biedt je de kans om Brussel te ontdekken en zo meer zicht te krijgen op alle Europese activiteiten en de Brusselse agenda. Je bezoekt het Europese Parlement en andere belangrijke instellingen zoals de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging.


Inhoud

1.

Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA)

Faculteit Governance and Global Affairs is één van de partners van het Montesquieu Instituut. De Faculteit is in 1999 opgericht als een nevenvestiging van de Universiteit Leiden.

2.

Meer over...

Terug naar boven