r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

European Elections 2019 - GRAPHICS, Brussel

Europees parlement in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 27 mei 2019 00:30
plaats Brussel, België
locatie Paul-Henri Spaak (PHS) Toon locatie
zender EbS+
organisatie Europees Parlement (EP)

Program:

Update EP results projection, based on: - Official final results in 7 MS; Czechia, Greece, Latvia, Cyprus, Slovakia, Slovenia, Spain - Official provisional results in 16 MS; Austria, Belgium, Croatia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Hungary, Ireland, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Portugal, Sweden - First (partial) official provisional results in UK - National estimates from 4 MS; Bulgaria, Italy, Poland, Romania

  • Final European Elections turnout figure - Presentation of the updated official EP results projection

Inhoud

1.

Europees Parlement (EP)

Het Europees Parlement (EP) vertegenwoordigt ruim 450 miljoen Europeanen en bestaat momenteel uit 705 afgevaardigden (inclusief voorzitter). Nederland heeft 29 zetels in het Europees Parlement. Het Europees Parlement wordt geacht een stem te geven aan de volkeren van de 27 landen die aan de Unie deelnemen, en vooral te letten op het belang van de Unie in zijn geheel.

De leden van het Europees Parlement worden om de vijf jaar rechtstreeks gekozen door de burgers van de Europese Unie. De volgende verkiezingen zijn in 2024. Het Parlement debatteert op basis van voorstellen van de Europese Commissie en kan daarbij wijzigingen voorstellen, waarna het Parlement samen met de Raad van de Europese Unie een beslissing over deze voorstellen neemt.

2.

Meer over...

Terug naar boven