r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

4th CITIES FORUM 2020 - “Together we shape a sustainable urban future”, Porto

Porto, Portugal
Béria Lima
datum 30 januari 2020 09:00 - 31 januari 2020
plaats Porto, Portugal
locatie Porto, Portugal Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 30/01/2020

End date : 31/01/2020

Where:

Porto, Portugal

European Commission,

EU regional and urban development,

  • Events/Conf/Fairs

The Cities Forum 2020 will address current urban challenges and opportunities, as well as the role of cities on the European and worldwide scale.

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven