r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU Election Night - De Uitslagenavond!, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 mei 2019 19:00 - 23:45
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen M. (Mendeltje) van Keulen e.a.
organisatie Instituut Clingendael

Kiezen Nederlanders voor meer Europese samenwerking of krijgen EU-kritische partijen de meeste steun? Hoe ziet het Europees Parlement er de komende jaren uit en welke invloed heeft dat op de koers van de EU? En maakt Frans Timmermans of Bas Eickhout een kans om Jean Claude Juncker op te volgen?

Pas als de uitslag van de Europese verkiezingen bekend is, weten we de antwoorden. Op de spannende uitslagenavond is er in Nieuwspoort een speciaal programma. EU-expert Mendeltje van Keulen geeft een mini-college over de belangrijkste thema’s van deze verkiezingen. Clingendael-directeur Monika Sie vertelt hoe invloedrijk Nederland in Brussel is.

Ook gaan we in gesprek met kandidaat-Europarlementariërs van Nederlandse partijen en Europa-woordvoerders in de Tweede Kamer. Wat gaat de uitslag betekenen voor de macht van Nederland in Europa? En bepaalt de Franse president Macron na Brexit de Europese agenda?

Tussendoor is er duiding van de uitslagen door een panel van de beste politiek journalisten en is er de Grote Europa Quiz.

Sprekers oa:

  • Verschillende kandidaat-Europarlementariërs en Tweede Kamerleden
  • Margriet Brandsma, Duitsland-kenner en oud-correspondent in Berlijn
  • Jaap Jansen, politiek journalist en maker van de podcast 'Betrouwbare Bronnen'
  • Marloes Lemsom, politiek journalist bij Buitenhof
  • Jesse Pinster, Europa-verslaggever BNR Nieuwsradio
  • Mendeltje van Keulen, Europa-expert van de Haagse Hogeschool
  • Monika Sie Dhian Ho, directeur Instituut Clingendael
  • Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij het Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Deze avond wordt je aangeboden door het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland in samenwerking met Haagsch College.

Praktische informatie:

Deur open: 17:30 uur

Start inhoudelijk programma: 19:00 uur

Einde: 23:45 uur

Deelname: Gratis, aanmelding wel noodzakelijk

Vooraf ook dineren? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van die avond, voor maar €11,50! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant. Op het menu staat de Europese schotel: Hollandse biefstuk met Franse ratatouille, Spaanse pepersaus en Belgische frietjes. Vegetarisch is ook mogelijk!


Inhoud

1.

Instituut Clingendael

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ is een kennisplatform met als doel kennis en inzicht over internationale betrekkingen te bevorderen en het publiek debat over internationale onderwerpen te stimuleren.

Instituut Clingendael is een denktank en een opleidingsinstituut voor diplomaten. Het Instituut identificeert en analyseert opkomende politieke en sociale ontwikkelingen voor een breed spectrum van doelgroepen door middel van onderzoek, opleidingen en via de platformfunctie. Clingendael adviseert daarnaast overheid, parlement, sociale organisaties en de private sector. Het Instituut verzorgt tevens het maandelijkse online Clingendael Magazine Internationale Spectator.

2.

Meer over...

3.

Meer informatie

Terug naar boven