r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Eureka-stakeholderconferentie: ecosystemen maken voor innovatie, Amsterdam

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 5 september 2019 09:00 - 18:00
plaats Amsterdam
locatie DeLaMar Theater Marnixstraat 402 1017 PL Toon locatie
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Geïnteresseerd in Eurostars of een van de Eureka-clusters om een internationaal project op te zetten? Wilt u meepraten over de inhoud en de opzet van de instrumenten? Kom dan in september naar de Eureka stakeholderconferentie: Creating ecosystems for innovation. Dit is de kans om uw stem te laten horen!

De Eureka-stakeholderconferentie is het kick-off evenement van het Nederlandse voorzitterschap van het Eureka Netwerk, van juli 2019 tot en met juni 2020. We luisteren naar de ervaringen en belangen van de Europese innovatieve industrie, innovatieve mkb-bedrijven en kennisinstellingen. De feedback die we tijdens de conferentie verzamelen, geven we mee aan de beleidsmakers van het Eureka-netwerk. Zo bouwen we aan een krachtig innovatie-instrumentarium dat bijdraagt aan het creëren van innovatieve ecosystemen voor de toekomst.

Daarnaast zal de conferentie ruimte geven voor matchmaking met andere innovatieve bedrijven in Europa en daarbuiten. We organiseren ook informatiesessies over de Eureka-clusters en het Eurostarsprogramma.

Eureka al goed voor € 42 miljard

Sinds de oprichting van het Eureka-netwerk zijn wereldwijd meer dan 7.000 innovatie projecten gefinancierd met een totale waarde van € 42 miljard. Meer dan 15.000 mkb-bedrijven en startups hebben hierdoor hun innovatie kunnen ontwikkelen en op de markt gebracht. Industriële clusters zijn versterkt en hebben bijgedragen aan baanbrekende technologische ontwikkelingen. Daarmee heeft Eureka zich bewezen als motor voor industriële innovatie en economische groei.

Aanmelden

Meld u uiterlijk 1 september aan via de Engelstalige pagina. Daar vindt u ook het programma van de dag.

Meer weten?

Lees meer over Eureka op de Eureka-pagina van RVO.nl of op de website van het Eureka-netwerk (Engels).


Inhoud

1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...

Terug naar boven