r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Dit is ons Europees Verkiezingsprogramma ‘Voor verandering’

Met dank overgenomen van GroenLinks (GL), gepubliceerd op maandag 29 april 2019.
Logo GroenLinks

Er staat veel op het spel donderdag 23 mei bij de Europese Parlementsverkiezingen. Op 23 mei kies jij wie ons vertegenwoordigt in het Europees Parlement en bepalen we de koers van de Nederlandse politiek. GroenLinks staat voor een groen en sociaal Europa. Lees hier ons verkiezingsprogramma ‘Voor verandering'.

Klimaat

Er wordt nu veel gepraat over de klimaatcrisis, maar er gebeurt veel te weinig. Klimaatverandering écht aanpakken? Dat doe je door samen te werken in Europa. Denk aan een goed internationaal treinnetwerk, zodat dat de makkelijkste en goedkoopste optie is voor korte afstanden. Of een CO2-belasting, zodat de vervuilende industrieën hun uitstoot gaan verminderen. We sluiten kolencentrales en zetten in op schone energieproductie.

Eerlijk delen

Ook het belastingparadijs Europa moet op de schop. Multinationals maken nu gebruik van oneerlijke constructies en spelen Europese landen tegenover elkaar uit om zo min mogelijk belasting te betalen. Daarom willen wij o.a. een Europees minimum-belastingtarief voor bedrijfswinsten.

Verbinding

De Europese Unie is meer dan een gemeenschappelijke markt. De EU is een gemeenschap van waarden. Wij staan we pal voor democratie en rechtsstaat in Europa. Voor gelijke rechten, tegen racisme, seksisme en discriminatie. Voor een samenleving waarin we naar elkaar omkijken. Voor verbinding, in plaats van verdeling.

Wij kiezen voor verandering: alleen door samen te werken kunnen we zorgen voor een groen en sociaal Europa.


Terug naar boven