r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EMA in beroep over doorbetalen Londense huur

woensdag 24 april 2019, 19:49
Nederland
Bron: © Liesbeth Weijs

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is het er niet mee eens dat het zijn Londense huur moet doorbetalen. Daarom is beroep aangetekend tegen de gerechtelijke uitspraak dat EMA zijn huurovereenkomst voor het kantoor in de Britse hoofdstad niet mag stoppen vanwege de brexit.

Het agentschap dat toeziet op medicijnen moet uit Londen weg omdat Groot-Brittannië de EU gaat verlaten. Amsterdam sleepte het felbegeerde bureau binnen. Uiterlijk 1 april dit jaar moest EMA helemaal verhuisd zijn naar Nederland.

De organisatie zat in het Londense zakendistrict Canary Wharf. EMA betoogde dat de brexit een onverwachte gebeurtenis was, die de 25-jarige huurovereenkomst ter waarde van 500 miljoen pond of omgerekend ongeveer 579 miljoen euro voor het kantoor ,,frustreerde''. Om die reden zou EMA niet langer aan de deal gebonden zijn. Maar de rechter ging daar in februari niet in mee.

De uitspraak heeft mogelijk grote gevolgen, omdat veel meer bedrijven een uitweg zoeken uit het Verenigd Koninkrijk vanwege de brexit en van langjarige huurovereenkomsten af willen.

Terug naar boven