r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Publieksevent 'De toekomst van de NAVO', Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 23 mei 2019 13:30 - 16:15
plaats Den Haag
locatie Parkhotel, Molenstraat 53, 2513 BJ, Den Haag Toon locatie
organisatie Instituut Clingendael

The full photostream of this event can be viewed here.

De aanmelding is gesloten, volg onze livestream (zie onder). Dit event wordt ondersteund door studieverenigingen SIB-Groningen en LSA Custodia.

Dit event is onderdeel van de reeks symposia die in opdracht van de NATO (Public Diplomacy Divison en Policy Planning Unit) in de NAVO-hoofdsteden wordt georganiseerd. Het doel van deze reeks is om een beeld te krijgen hoe in de lidstaten de toekomst van de NAVO wordt gepercipieerd. De nationale visies worden in de tweede helft van dit jaar in een geconsolideerd rapport aangeboden aan de Secretaris Generaal van de NAVO.

De verjaardag van de 70-jarige NAVO is gevierd, de taart is aangesneden: tijd om de balans op te maken en naar de toekomst te kijken. 'De NAVO is een groot goed waar we vaker bij stil mogen staan,' aldus minister Bijleveld-Schouten. Ter ere van de 70-jarig NAVO organiseren wij het symposium 'De toekomst van de NAVO'. Wil je graag meedenken over de toekomst van de NAVO en ben je benieuwd wat experts zeggen over de uitdagingen en kansen voor NAVO's missie voor de komende 70 jaar en de toekomst van wapenbeheersing en vertrouwenwekkende regimes in Europa en daarbuiten?

Tijdens deze publieke discussiebijeenkomst bespreken Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NAVO, Jan Broeks (Lt-gen), Directeur-Generaal Internationale Militaire Staf NAVO, Margriet Drent, Senior Research Fellow Clingendael Instituut en Arnout Brouwers, correspondent De Volkskrant, de bovengenoemde thema's.

Hierna kun je door middel van live polls, via je eigen smartphone, tablet of laptop reageren en in debat gaan. Door deze setting is er volop ruimte voor discussie.

Programma

13.30: Welkom en registratie

14.00: Opening door Eric Povel, Programme Officer NATO

14.05: Start publieke discussie met Jaap de Hoop Scheffer, Jan Broeks, Margriet Drent en Arnout Brouwers, gespreksleider: Dick Zandee

16.00: Afsluiting

16.15: Netwerkborrel

Livestream

Kun je er helaas niet bij zijn in het Parkhotel in Den Haag? Volg dan onze livestream hieronder vanaf 14 uur.


Inhoud

1.

Instituut Clingendael

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ is een kennisplatform met als doel kennis en inzicht over internationale betrekkingen te bevorderen en het publiek debat over internationale onderwerpen te stimuleren.

Instituut Clingendael is een denktank en een opleidingsinstituut voor diplomaten. Het Instituut identificeert en analyseert opkomende politieke en sociale ontwikkelingen voor een breed spectrum van doelgroepen door middel van onderzoek, opleidingen en via de platformfunctie. Clingendael adviseert daarnaast overheid, parlement, sociale organisaties en de private sector. Het Instituut verzorgt tevens het maandelijkse online Clingendael Magazine Internationale Spectator.

2.

Meer over...

Terug naar boven