r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Optimisme over brexitgesprekken met Labour

zaterdag 6 april 2019, 9:00
Minute of Silence to commemorate the victims of the terrorist attacks in London
Bron: Copyright: © European Union 2017 - Source : EP.

BOEKAREST (ANP) - De Britse minister van Financiën Philip Hammond heeft zich zaterdag optimistisch uitgelaten over de onderhandelingen die de regering voert met oppositiepartij Labour over de brexit. Hammond verwacht dat er ,,een soort overeenkomst'' uit de gesprekken komt. De regering van premier Theresa May heeft volgens hem geen rode lijnen getrokken in de onderhandelingen.

Hammond zei bij aankomst bij een overleg tussen Europese ministers van Financiën in Boekarest dat hij ook optimistisch is over de uitkomst van de EU-top op woensdag over de brexit, omdat de meeste lidstaten erkennen dat het Britse vertrek uit de Europese Unie beter kan worden uitgesteld, zoals May heeft gevraagd.

Volgens minister Wopke Hoekstra hangt de brexit ,,als donderwolken’’ boven de tweedaagse bijeenkomst en hebben de EU-ministers ,,veel vragen’’ over hoe het nu verder gaat. De CDA-bewindsman heeft Hammond een-op-een gesproken in de marge van de Eurogroep vrijdag in Boekarest, maar hij wilde daar na afloop niet verder op ingaan.

May wil tot 30 juni uitstel om de EU op een ordelijke manier te verlaten. De 27 andere regeringsleiders moeten daar woensdag unaniem mee instemmen. Zij eisen duidelijke redenen voor een eventueel uitstel. ,,Er zijn substantiële ontwikkelingen nodig in Londen om ons ervan te overtuigen dat we opnieuw uitstel moeten geven'', benadrukte de Oostenrijkse minister Hartwig Löger in Boekarest.

Oorspronkelijk zouden de Britten op 29 maart uit de EU stappen.

Terug naar boven