r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Skin Deep #12 - Racisme in Europa, Amsterdam

datum 20 mei 2019 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Rode Hoed Toon locatie
aanwezigen J. (Judith) Sargentini, K. (Kati) Piri, S. (Samira) Rafaela e.a.
organisatie De Rode Hoed

Skin Deep komt in de aanloop naar de Europese verkiezingen terug met een tweedelige editie die geheel in het teken staat van de politiek en verkiezingen. We zetten onze gesprekken over kleur, gelijkwaardigheid en ongemak door.

Volgens het Europees Parlement staat er bij de aankomende verkiezingen veel op het spel. Europa staat voor een aantal belangrijke politieke en internationale uitdagingen die ons allemaal raken. De laatste peilingen laten zien dat het Europees Parlement verdeelder is dan ooit. De opkomst van extreemrechtse partijen zal grote impact kunnen hebben op het Europese beleid van de komende vier jaar.

Extreemrechtse partijen trekken de laatste jaren met een nationalistische anti-migratieagenda grote groepen kiezers in West- en Oost-Europa. Le Front National in Frankrijk, de Vijfsterrenbeweging en Lega Nord in Italia, de AfD in Duitsland; ook in Nederland is er sprake van aanzienlijke groei van extreemrechtse partijen. Deze opmars van radicale partijen kan bijdragen aan het haatklimaat tegen migranten en zwarte Europeanen.

Aan de vooravond van de Europese verkiezingen praten we met aankomende Europese politici en de huidige Europarlementariërs over de opkomst van extreemrechtse partijen in Europa en hun invloed op thema’s als racisme en discriminatie. Te gast zijn Samira Rafaela (nummer 3 op de Europese verkiezingslijst voor D66), Judith Sargentini (Europarlementariër voor Groen Links), Kati Piri (PvdA Europarlementarier), Nadia el Ouahdani (nummer 3 voor DENK Europa) en Kiza Magendana (schrijver en beleidsondernemer).

Skin Deep #12 - Racisme in Europa wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie en Media.


1.

Meer over...

Terug naar boven