r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Discussiebijeenkomst Europa: Toekomst na de Brexit, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 april 2019 16:45
plaats Den Haag
locatie Hoofdvestiging, The Lighthouse Café Toon locatie
organisatie De Haagse Hogeschool (HHS)

“Als ik iets hoor of lees over Europa gaat het altijd over politiek of over economische belangen. Wat betekent Europa nu concreet voor mij, in mijn dagelijks leven als ... (student, werkzoekende, gepensioneerde, ambtenaar, belastingbetaler, natuurliefhebber, Amnesty-lid, etc.)?”

Iedereen die zijdelings iets met ‘Europa’ te maken heeft zal die vraag wel eens van collega’s, familie of vrienden hebben gehad. Meestal is het antwoord niet eenvoudig; vaak ligt het buiten onze persoonlijke kennis- en ervaringssfeer. In aanloop naar de Europese verkiezingen van 2019 is vanuit De Haagse Hogeschool - i.c.m. het lectoraat Changing Role of Europe en fellow Europese Integratie prof. Mr. Jaap de Zwaan - het initiatief genomen voor een aantal discussiebijeenkomsten. Hierbij staat de vraag centraal wat de Europese Unie betekent voor (toekomstige-) professionals op de terreinen: Democratie en Legitimiteit, Migratie, een Toekomst na de Brexit en Terrorismebestrijding in de EU.

Deze onderwerpen zullen in een informele setting The Lighthouse Café in De Haagse Hogeschool (achter station Den Haag HS) tijdens vier thema-sessies worden besproken met verschillende experts. Voor studenten en staf van De Haagse Hogeschool, alsmede voor professionals of een ieder die geïnteresseerd is een van de onderwerpen.

Programma

 

Dinsdag 02-04

Democratie & Legitimiteit

prof. Mr. Jaap de Zwaan

Dinsdag 09-04

Migratie

dr. Jolanda van der Vliet

Dinsdag 16-04

Toekomst na de Brexit

prof. Mr. Jaap de Zwaan

Dinsdag 23-04

Terrorismebestrijding in de EU

Drs. Gijs de Vries

Op alle dagen is de inloop vanaf 16:45 uur en zal de discussie rond 18:00 uur worden afgerond. Uiteraard wordt er koffie, thee en frisdrank voor en tijdens de gesprekken aangeboden.

Aanmelden kan via dit formulier.

Vanwege het beperkt aantal plekken willen wij u vragen om - wanneer u onverhoopt verhinderd bent - dezelfde link gebruikt om zich af te melden.


1.

Meer over...

Terug naar boven