r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Actualiteitendebat: Het kostenplaatje van de klimaattransitie, Den Haag

MI logo

De klimaattransitie

Termen als ‘circulaire economie’, ‘verduurzaming’, ‘energietransitie’, ‘klimaatneutraal’, en ‘vergroening’ zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De kranten en partijprogramma’s staan er vol mee. Wetenschappers trekken aan de bel, burgers gaan de straat op, en vrijwel elk politiek debat wordt gelinkt aan de klimaatkwestie. De terugkerende vraag luidt echter: wie draait op voor de kosten van deze klimaattransitie?

De burger? De grote bedrijven? De kleine bedrijven? De overheid? Of allemaal een beetje? En als we allemaal betalen, wie neemt welk aandeel dan voor zijn of haar rekening?

Dit Actualiteitendebat probeert een beter inzicht te geven in de kosten die de voorgenomen klimaattransitie met zich meebrengt.

Sprekers

  • Ton Manders, sectorhoofd bij het Centraal Planbureau
  • Diederik Samsom, adviseur op energiegebied en voormalig PvdA-leider
  • Matthijs Sienot, Tweede Kamerlid voor D66 en woordvoerder Klimaat en Energie voor zijn fractie
  • Peter Winterman, parlementair verslaggever AD

Marleen de Rooy, verslaggever voor de NOS, modereert het debat.

Praktische informatie

  • Wanneer: Woensdag 3 april, 17:15 tot ca. 18:30 uur
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.


Inhoud

1.

Montesquieu Instituut (MI)

Het Montesquieu Instituut is een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijsinstituut op het snijvlak van democratie, politiek en parlementaire besluitvorming in Nederland én Europa.

Het instituut werkt samen met andere wetenschappelijke instellingen in Nederland en Europa en streeft ernaar om de beschikbare kennis op dit terrein tijdig en hanteerbaar onder handbereik van ambtenaren, bestuurders, journalisten, politici, wetenschappers én belangstellende burgers te brengen.

2.

Meer over...

Terug naar boven