r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Londen schrapt importtarief bij no-dealbrexit

woensdag 13 maart 2019, 10:04

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat in het geval van het vertrek uit de Europese Unie zonder overeenkomst, de no-dealbrexit, bijna alle importheffingen opheffen. Britse media meldden dat momenteel al 80 procent van de import zonder heffingen wordt ingevoerd, maar dat wordt na de no-dealbrexit gemiddeld 87 procent in de plannen van de regering

Voor EU-landen komen er onder zulke omstandigheden in tegenstelling tot nu wel importheffingen. Londen zal volgens de plannen na een chaotische brexit importheffingen invoeren op naar schatting 18 procent van de goederen geïmporteerd uit de EU.

De no-dealbrexit kan goed uitpakken voor exporteurs die Britten als klant hebben en niet in de EU gevestigd zijn. In de plannen van de Britse regering stijgt het percentage goederen dat zonder importtarieven uit die landen wordt ingevoerd naar 92 procent. Dat percentage is nu 56 procent.

De regering heeft ook aangekondigd na een no-dealbrexit voorlopig geen controles te gaan houden aan de grens tussen het Britse Noord-Ierland en EU-lid Ierland.

Woensdagavond stemt het Britse parlement rond 20.00 uur over de vraag of een no-dealbrexit hoe dan ook voorkomen moet worden. Het is waarschijnlijk dat een grote meerderheid van het Lagerhuis 'ja' stemt.

Terug naar boven