r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europees Verkiezingsdebat 2019, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 april 2019 12:00 - 13:30
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen A.M. (Agnes) Jongerius, R. (Raoul) Boucke, J. (Jan) Huitema, H.J.A. (Bert-Jan) Ruissen, A.J. (Arnout) Hoekstra e.a.
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Op woensdag 24 april organiseren de VNG en Kenniscentrum Europa decentraal een verkiezingsdebat in het kader van de Europese verkiezingen op 23 mei 2019.

Nu de nieuwe Europese agenda wordt gevormd, wordt tijdens dit debat ingegaan op een aantal maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie en de informatiesamenleving, die een sterke Europese verankering hebben, maar een lokale benadering en draagvlak vragen. Hoe krijgen we de lokale praktijk goed voor het voetlicht in de Brusselse onderhandelingen? En welke rol kunnen leden van het Europees Parlement hierbij spelen?

Aan het debat zal een aantal Europese lijsttrekkers van politieke partijen deelnemen. Zij zullen worden bevraagd door een panel van gemeentelijke bestuurders. Het debat is open voor alle geïnteresseerden.

Praktische informatie:

Het debat vindt op woensdag 24 april plaats in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Aanvang is om 12:30 uur. Er is een netwerklunch vanaf 12:00 uur. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.


Inhoud

1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...

Terug naar boven