r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Nieuwe peilingen voor het volgende Europees Parlement

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op donderdag 18 april 2019.

Vandaag publiceert het Europees Parlement de derde reeks peilingen, gebaseerd op een gemiddelde van nationale peilingen, over de mogelijke samenstelling van het volgende Parlement.

Het Europees Parlement heeft de nieuwe set peilingen gepubliceerd die een beeld geven van de mogelijke nieuwe samenstelling van het Parlement na de Europese verkiezingen van eind mei. Deze peilingen zijn gebaseerd op data van peilingen die in de verschillende lidstaten gepubliceerd werden tot 26 maart 2019. Data van betrouwbare peilingen door nationale peilingsbureaus in de lidstaten werd in opdracht van het Europees Parlement verzameld en samengevoegd door Kantar Public.

In het Europees Parlement zitten verschillende partijen samen in een fractie. Partijen zijn tot een reeds bestaande politieke fractie gerekend wanneer ze nu al deel uitmaken of verbonden zijn met een Europese politieke partij. Alle nieuwe politieke partijen en bewegingen die hun intenties nog niet hebben uitgesproken om aan te sluiten bij een politieke fractie, zijn opgenomen in de categorie 'andere' ('other').

Het volgende Parlement telt door het (verwachte) vertrek van het Verenigd Koninkrijk minder leden dan het huidige (705 zetels t.o.v. 751).

Alle data kan gedownload worden via het 'Persdossier Verkiezingen'.

De Europese Verkiezingen vinden plaats van 23 tot 26 mei 2019.


Delen

Terug naar boven